Programtérkép

A www.welovetiszato.hu oldalon minden héten vasárnap frissülnek a következő heti programok. A programnaptárra kattintva, napra lebontva találjátok a programajánlókat, amelyek letölthetők, nyomtathatók, képernyő mentés készíthető, így akár térerő nélkül is használható.

Reggeli

A tiszafüredi NOPARA GyógySERtár jóvoltából reggeli kérhető kiszállítva a portára. Főszerepben a legfinomabb kézműves sajtok, felvágottak, húskrémek. Hozzájuk friss ropogós buci, zöldségek, házi lekvár, szörp és teák. A reggeli megrendelését a foglalás után egyeztetjük.

Masszázs

Dobjátok fel a Gólyában töltött napokat egy frissítő masszázzsal! Az arcmasszázstól a teljes testes svédmasszázsig választhattok, előre egyeztetve Hegyesi Erzsébettel: +36 30 9650643 telefonszámon.

Sporteszközök a Gólyában

Legyetek aktívak, mozogjatok a pihenés alatt is! Vendégeink részére biztosítunk gyermek, női és férfi kerékpárokat, továbbá a vízi sportok kedvelőinek beszereztunk SUP-okat és kajakokat is. Ráadásként mindkét portán találtok kültéri ping-pong asztalt és tollasütőket is a hozzájuk tarozó ütőkkel, labdákkal együtt.
A sporteszköz használati igényeket az érkezésetek előtt egyeztetjük.

Tisza-Tó vízitúra

Többféle vízi túra közül választhattok. Motorcsónakos ökotúrák, kenutúrák tartalmas idegenvezetéssel a Tisza-tó csodálatos és páratlan vízi- madár- és mocsárvilágában. Amennyiben szeretnétek szájtátva mindent megtudni erről a csodás élővilágról, szívből ajánljuk Bencsik Barnabást, akitől örök élményt kaptok. A túrákon való részvételhez előzetes egyeztetés szükséges: www.tiszatovizitura.hu (tel: +36 20 388 6072) Tipp: ha valami igazán különlegesre vágytok, próbáljátok ki a napfelkelte-, naplemente- vagy akár a csillagtúrát egy üveg bor kísértében.

Kerékpártúra a Tisza-tó körül

2020 júniusától kényelmesen és biztonságosan körbe bringázható a Tisza-tó. A kerékpáros infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban többszáz kerékpár számtalan típusa található meg, az egyszerű túra kerékpártól a professzionális hegyi és országúti kerékpárokig, gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A kerékpározni vágyók igényeinek minél széleskörűbb lefedésére elektromos kerékpárok és tandem kétszemélyes kerékpárokkal is rendelkeznek, kerékpározni még nem tudó vagy kisebb gyermekek, illetve kisállatok számára kerékpáros utánfutót biztosítanak. A bérlést érdemes előzetesen egyeztetni: www.ttkc.hu Ha saját bringáddal érkezel és gondod akad, kerékpárszerviz több is van Tiszafüreden.

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló / Mozi

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Az ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely közel 1 millió liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt. Hűvösebb időben is tökéletes program, hiszen a 3D mozija hétvégéken és ünnepnapokon hagyományos mozivá alakul át: 2D és 3D játékfilmek, animációs filmek tekinthetők meg, az előre kiadott műsorunk szerint. Jegyárak, programok: www.tiszataviokocentrum, www.poroszlomozi.hu

Strandok / Fürdők / Kutyastrand

A tiszafüredi strand jelentős felújításon esett át, 500 m2 stégrendszert alakítottak ki, ahol egy vízilabdapálya, egy napozó- és egy játszósziget került kialakításra. Fürdőlétrák segítik a vízbe való ki- és bejutást, a nap elől a napvitorlák árnyékába bújhatunk. Felfújható vízijátszótéren szórakozhatnak kicsik és nagyok is, valamint vízibicikli, csónak, kajak és kenu bérlésére is lehetőségünk van, a partot pedig felfedezhetjük a bérelhető bringóhintóval. A parton kialakított sportpályán streetballozhatunk, lábteniszezhetünk vagy a klasszikus teniszt is választhatjuk. A Tisza-tó körül számos strand található, amelyeket érdemes felkeresni: poroszlói, sarudi, abádszakóki strand (pl. viziejtőernyőzéssel: www.viziejtoernyozes.hu). A Mancsos pancsoló kutyastrand Tiszafüreden közvetlenül a szabadstrand mellett található. A Termál Strand-és Gyógyfürdő a portától pár perc séta távolságra van és az év minden napján várja a vendégeket. További szuper, egész évben nyitva lévő medencés strandok: Berekfürdői-, Kisújszállási-, Karcagi Gyógy és Strandfürdő.

Hortobágyi Madárpark / Madárkórház

Hortobágyon, a Madárkórház Alapítvány az országban egyedülálló kórházat működtet. Az intézmény az egész ország területéről, de főként a Hortobágyi és Bükki Nemzeti Parkból bekerülő, sérült, beteg, védett madarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. A látványkórházban egyoldalú átláthatóságot biztosító üvegfalon keresztül a látogatók megnézhetik a sérült, beteg, gyógyulófélben lévő madarakat, a vállalkozóbb kedvűek egy-egy műtétet is megtekinthetnek. A Madárparkban látogatható nagyröpdével, tavakkal, játszótérrel felszerelt pihenőpark szeretettel várja kedves látogatóit. Nyitvatartás, jegyárak, programok: www.madarpark.hu

Étterem ajánlások

A 2021 júniusában nyílt színvonalas Mariska étterem kihagyhatatlan, asztalfoglalás: +36706336661

Reggelizni lehet: a NoPara gyógySERtárban (előző nap jelezni: +36 70 314 1149) és Poroszlón a Füzes Sajtműhelyben,

Fehér Amúr Halászcsárda (korhely halászlé megkóstolása kötelező :), Tiszacsegei Halászcsárda, poroszlói Aranyosidombi Udvarház

NoPara gyógySERtár - különleges sörök, finom ételek

Halételek kedvelőinek: Hello Hal Tiszafüred, Stég Szabadidőközpont, Vivárium Élménypart Poroszló

Pizza kiszállítás: Lizo Pizza Tiszafüred +36 59 350 764

Finom sütemény, kávé, fagyi: Sarokház Cukrászda Poroszló

Isteni, friss rétes: Poroszlói Rétesház

TIPP: A csónaktúrás Bencsik Barnabástól kérhető a Gólyába szállítva isteni kemencében sült ételek (csülök, hal, csirke, disznó, zöldségek), előre egyeztetés kötelező: +36 20 3886072